Hoe jij Prince 2 zou kunnen toepassen.
Hoe jij Prince 2 zou kunnen toepassen.

Hoe jij Prince 2 zou kunnen toepassen.

Hoe past u deze unieke methode toe op projecten?

U volgt de cursus Prince 2 en leert hoe u deze structuur netjes inzet bij het managen van uw projecten. De Prince2 bevat 4 essentiĆ«le elementen. Dit zijn onder andere processen, thema’s, principes en het aanpassen aan de projectomgeving van deze methode. Als u aan de slag gaat met deze principes weet u alles over:

– Het rechtvaardigen van een project op een zakelijke wijze
– Feedback en ervaringen goed inzetten
– Hoe rollen worden afgebakend en welke verantwoordelijkheden worden gevormd
– In elke fase u de juiste methode van managen moet toepassen
– Werken met een gerichte aanpak wat betreft het product
– In de projectomgeving zaken op maat maken

De thema’s die aan bod komen betreffen voortgangsprocessen, zakelijke case, organisatie, planning, risico, kwaliteit en wijziging.
De processen die u hierbij tegen komt zijn het opstarten van een project, deze leiden, besturen en afsluiten op een succesvolle manier. Ook weet u na de cursus hoe u een podium moet besturen en fasegrenzen en productlevering moet beheren.

De pluspunten van deze projectstructuur

De methode is voor elk project toepasbaar van klein tot groot. Tevens wordt de methode door veel organisaties erkend en toegepast. Er is een concreet zicht op de rolverdeling. De voorwaarden en de verantwoordelijkheden zijn transparant. Ook de behoeften binnen het team zijn snel duidelijk voor elkaar. Verder is snel duidelijk wat de gevolgen van het project zijn en hoeveel winst eruit voort kan vloeien. Verder leert u efficiƫnt om te gaan met het tijdsbestek van project managen. De methode garandeert een professionele en vakkundige aanpak waardoor het vinden van werk in dit vakgebied eenvoudig is. Het certificaat is in twee varianten te behalen. De ene is de Prince2 Foundation en de ander is de Prince2 Practitioner.