De beste voordelen van Project Management Body of Knowledge
De beste voordelen van Project Management Body of Knowledge

De beste voordelen van Project Management Body of Knowledge

De afkorting PMBOK wordt volluit geschreven als Project Management Body of Knowledge. En is een slimme strategie voor het managen en beheren van zakelijke projecten. De toepassing bevat kennis, richtlijnen en toepassingen in de praktijk om een project op een geslaagde manier tot de finish te brengen. Het principe blijft groeien en zich steeds updaten met kennis van projectmanagement.

Voordelen van de PMBOK-methode

De methode vormt een grote richtlijn. Een soort taal kun je het bijna noemen. Het zorgt dat iedereen die bezig is met projecten beheren duidelijke taal spreekt. PMBOK heeft veel weg van de universele PRINCE 2 methode. Het bevat een soort norm waarmee projecten worden begeleid vanuit het begin tot het einde met bepaalde regels die men toepast. Het brengt structuur en duidelijkheid in het opzetten van een project. Iedereen die zich met dit vak bezig wil houden zit met deze methode altijd goed door de vakbekwame training waarbij deze vaktaal wordt toegepast. Dit geld voor alle (aspirant) projectmanagers en leden van het projectteam. Het is in staat tot gebruik van een standaard regelgeving omtrent het projectbeheer op alle afdelingen van een bedrijf. Marketing specialisten zullen dan hun projecten niet anders beheren dan projectleiders in de financiƫle sector doordat ze dezelfde taal spreken.

Verder hoeven projectleiders en teams geen nieuwe cursus project managen bij een nieuwe organisatie te volgen doordat ze standaard gebruik maken van deze protocollen. Ze kunnen dan zeer makkelijk van afdeling of van organisatie wisselen met hun huidige kennis. Je kunt direct Project Management Body of Knowledge toepassen en leren wat je moet doen tijdens projectbeheer en ook leren wat je beter kunt laten.

Opbouw van de Project Management Body of Knowledge

De strategie is opgebouwd uit kennisaspecten en processen. Het bevat een procesbeschrijving die toepasbaar is op heel veel soorten projecten. Er wordt gericht gewerkt aan de input, output, ontwerp, benodigde documenten en planning van een projecttaak. Daarna richt deze richtlijn zich op methoden en belangrijke technieken die men gebruikt tijdens het beheren van projecten.
Verder wordt er een 5 fase plan met de methode uitgevoerd en bestaan uit het initialiseren van een project, de planning, de uitvoering, monitoring en beheer. Tot slot de afsluitfase. Daarnaast omvat het plan veel handige kennisgebieden op alle gronden van het voltooien van een goed project. De totale project aanpak bevat 49 professionele stappen die ieder bedrijf perfect kan gebruiken.